Tuesday, 21 May 2013

Hotel urban*





În realizarea proiectului am pornit de la analiza zonei studiate, zona aflată la intersecţia a două tipuri de ţesut urban diferite: un ţesut caracterizat prin flancarea bulevardului cu imobile înalte şi un alt ţesut de tip tradiţional. Soluţia propusă vine să realizeze o legătură între acestea două, o trecere de la o zona înaltă la una mai joasă.
Volumul este alcătuit dintr-un corp P+2  care închide frontul de pe strada Buzeşti, alipindu-se calcanului existent. Acesta relaţionează direct cu volumul bisericii, preluând cornişa acesteia. Cel de-al doilea volum aflat în spate, P+12, se relaţionează vizual cu elementele urbane înalte. 















La nivel funcţional, am optat pentru dispunerea zonelor publice în corpul dinspre strada Buzesti, în timp ce cazarea este dispusă în volumul înalt.  Pornind de la această funcţiune de hotel urban, am considerat că un element important îl constituie funcţiunea de restaurant, care devine o importantă sursă de venit. Ca atare am optat pentru amplasarea acestuia către strada Buzesti, cu posibilitatea deschiderii în timpul verii în curtea interioară. Parterul este separat şi el fiind constituit dintr-o zona publică de primire şi recepţie şi una de servicii.  Mezaninul şi cel de-al doilea etaj cuprind alte funcţiuni publice: agenţie de voyage, magazine, sală conferinţe, sală sport, coafor etc. Parcarea subterană pe două etaje are o capacitate de 150 de locuri.
Faţada volumului înalt este realizată din goluri dispuse astfel încât fiecare camera să primească aceeaşi cantitate de lumină. Totodată, prin simplitatea tratării, ea devine fond neutru, fără să încarce mai tare zona caracterizată deja printr-o mare varietate de tratări.       

* Autor: Claudia Voinea, studentă a Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism «Ion Mincu» din Bucureşti. Proiect notat cu nota 9,60 în anul 2013. 

No comments:

Post a Comment