Tuesday 25 January 2011

INDRAZNESTE! editia II

Participă la a doua ediţie

ÎNDRĂZNEŞTE!
concurs de proiecte studenţeşti

şi ai şansa ca proiectul tău să fie publicat în revista Arhitext în 2011!

Aflat la cea de-a doua ediţie, Îndrăzneşte! este un concurs dedicat tuturor studenţilor la arhitectură, design şi urbanism iniţiat de revista Arhitext la începutul anului 2010!

Ce trebuie sa faci ca sa te inscrii în concurs?

• Descarci regulamentul şi formularul de înscriere.
• Îţi selectezi cele mai bune proiecte ale tale din şcoală notate deja de profesor cu 8, 9 sau 10.
• Le trimiţi pe adresa redacţiei conform deadline-urilor scrise în regulament

Şi atât!

Cele mai bune proiecte primite de noi vor fi publicate în Arhitext şi au şansa să fie selectate printre cele mai bune 5 care vor fi desemnate câştigătoare la finalul concursului!

Câştigătorii primei ediţii au primit premii din partea Arhitext şi a sponsorilor iCut.ro şi Nemetschek. Îndrăzneşte şi ai posibilitatea ca în 2011 să te numeri printre câştigători!
Vezi proiectele înscrise în concurs în 2010 şi cele 5 proiecte câştigătoare pe www.arhitext-indrazneste.blogspot.com

Regulamentul concursului de proiecte “Indrazneste!”



Regulamentul concursului de proiecte “Indrazneste!”
editia a III-a (2012)

            FUNDAŢIA ARHITEXT DESIGN organizeaza concursul de proiecte de scoala  pentru studentii de la facultatile de arhitectura, urbanism si design  din intreaga tara.
Regulamentul concursului este:
1.      Predarea materialelor solicitate se realizeaza on-line (pe adresa arhitext_redactie@b.astral.ro / arhitext@gmail.com ) pana in data de 1 septembrie. Pentru a asigura proiecte pentru fiecare numar al revistei, exista deadline-uri separate, dupa cum urmeaza:
·        nr. 1 (ianuarie-februarie) – DDL 24 ianuarie,
·        nr. 2 (martie-aprilie) – DDL 13 februarie
·        nr. 3 (mai-iunie) – DDL 6 martie,
·        nr. 4 (iulie-august) – DDL 30 aprilie,
·        nr. 5 (septembrie-octombrie) – DDL 24 iunie,
·        nr. 6 (noiembrie-decembrie) – DDL 1 septembrie.
2.      Eligibilitate de participare: la concurs pot participa studenti de la toate facultatile de Arhitectura, Urbanism si Design din tara, in mod individual sau in echipa, indiferent de nationalitate.
3.      Formularul tip de inscriere in concurs este obligatoriu sa insoteasca celelalte materiale si sa fie completat in intregime. Formularul poate fi descarcat de pe site de la sectiunea dedicata concursului. Pentru validarea proiectelor inscrise studentii trebuie sa trimita impreuna cu materialele solicitate o copie a legitimatiei sau carnetului de student vizat pe anul scolar in curs, sau a altui document prin care sa dovedeasca ca sunt inscrisi la cursurile unei Facultati din tara precum si dovada faptului ca proiectul inscris in concurs a fost notat de profesorul de curs cu note intre 8 si 10.
4.      Materialele solicitate sunt: un text de prezentare a proiectului, de maximum 2500 de caractere (inclusiv spatii) in format word, limba romana (sau engleza pentru studentii straini), redactat cu diacritice, corect din punct de vedere gramatical, al ortografiei si punctuatiei, imagini in format tiff sau jpg la 350 dpi, cel putin 3MB per imagine, piese desenate in format .pdf vectorial la o dimensiune de print maxim 480 x 297 mm, si formularul de inscriere completat integral.
5.      Secţiune specială a concursului Indrazneste! -  Cea mai bună prezentare realizată în Nemetschek Allplan. La această secţiune vor participa doar proiectele realizate in programul Allplan care respecta conditiile generale de concurs. Cerinte extra pentru participarea si la aceasta sectiune speciala: Proiect realizat in Allplan, tip .prj. Plansa prezentare dimensiune: A1, format .pdf. Jurizarea se va face pentru aceste proiecte / planşe chiar dacă proiectele nu sunt alese pentru a fi publicate în revistă. Deci, toate proiectele realizate in Allplan, insotite de aceasta plansa de prezentare, indiferent ca sunt sau nu nominalizate, prin publicare in «Arhitext», intra in competitia pentru premiul sectiunii speciale.
6.      Proiectul trebuie sa fie o creatie proprie si originala care a fost notata deja de profesor cu note intre 8 si 10. Fiecare student are dreptul sa se inscrie in concurs cu cel mult 5 proiecte semnate de el (proiecte din 2010, 2011 si 2012). Proiectele pot fi trimise pe intreg parcursul anului 2012 (tinand cont de deadline-urile comunicate). Sunt acceptate in concurs proiecte de arhitectură, design de interior, design de obiect, peisagistică, restaurare, urbanism. Sunt acceptate si proiecte de diploma ale studentilor care au absolvit in anul 2011 si 2012.
7.      Jurizarea: in urma jurizarii facuta de membrii redactiei, proiectele selectate pentru fiecare numar vor fi publicate in revista si autorii lor vor fi anuntati ca au intrat in finala. La finalul anului se va face o jurizare (tot de membrii redactiei) a proiectelor publicate si se vor stabili 5 castigatori.
8.      Premii: Proiectele selectate vor fi publicate pe rand, in numerele revistei Arhitext, cate patru in fiecare numar, incepand cu nr 1/2012. La sfarsitul anului 2012 vor fi alese cele mai bune 5 proiecte care au fost publicate, iar autorii acestor proiecte vor fi premiati cu un abonament pe anul 2012 sau Carti Arhitext de aceeasi valoare si premii speciale din partea sponsorilor concursului. Premiu Special acordat de catre Nemetschek Romania pentru cea mai buna plansa de prezentare a proiectului inscris in concursul Indrazneste lucrata in progamul Allplan -Cea mai buna prezentare Allplan a fost in 2011un stagiu de practică timp de o lună în Germania. Pentru anul 2012 s-ar putea ca premiul sa se schimbe, dar pana la notificari viitoare, el va fi tot un stagiu de practica la un birou de arhitectura din Germania.
9.         In cazul in care nu primiti in termen de 24 de ore confirmarea de primirea a materialului trimis, retrimiteti e-mailul sau contactati-ne telefonic. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru e-mailurile care nu au primit confirmarea de primire din partea redactiei.
10.     Inmanarea premiilor: Festivitate de premiere – octombrie 2012. Va vom tine la current cu data precisa a festivitatii de premiere.

Organizatori:                                           
Fundatia Arhitext design                                                               Revista Arhitext
Director FAD                                                                                 Director Arhitext
arh.Arpad Zachi                                                                              Smeianu Elena


Fundatia Arhitext design                                                           Revista Arhitext
Str Academiei nr 18-20                                                                Str Academiei nr 18-20
Sector 1                                                                                        Sector 1
Bucuresti                                                                                      Bucuresti
Tel/fax: 021.311.10.12                                                                 Tel. 031.104.11.78
                                                                                                      arhitext_redactie@b.astral.ro
                                                                                                    

Detalii si inscriere in concurs: 031.104.11.78 / www.arhitext.com / www.arhitext.blogspot.com / http://arhitext-indrazneste.blogspot.com/


FORMULAR DE INSCRIERE



Date de contact:
Nume si prenume: ______________________________
Facultatea la care sunteti inscris(a):_______________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
din orasul ___________________
An de studiu : ____________________________________________
Date de contact: tel _______________________ / email _________________________________
Date despre proiect :
Titlu proiect: ___________________________________________________________________________
Nota obtinuta: ____________
An notare proiect: 2010____   2011 ____ 2012 ______
Numar de caractere cu tot cu spatii - text de prezentare: ________________________________________
Numar imagini: ________________________________________________________________
Date program utilizat (proiectele realizate in Allplan vor fi inscrise automat in cursa pentru premiul special oferit de Nemetschek):
Proiectul a fost realizat cu ajutorul programului:__________________________________________
Pentru proiectele realizate in Allplan va rugam sa atasati si o plansa de prezentare a proiectului realizata in acelasi program. Atasat plansa DA___ NU____
Langa prezentul formular am atasat:
- proiect DA ___  NU ___
-prezentare proiect  DA ___  NU ___
-dovada student DA __  NU ___
Atest pe proprie raspundere ca sunt autorul materialului scris si vizual pus la dispozitie  DA ___  NU ___
*Se completeaza pe calculator, nu de mana.
Inscrierea in concurs prin transmiterea prezentului formular reprezinta acceptarea regulamentului prezentului concurs.